Close

Martine

Martine is door een tip van haar moeder in december 2018 bij Rinus de Ruyter gestart. Daarvoor was ze kapster en op zoek naar een nieuwe creatieve uitdaging. Voordat ze bij de winkel terecht kwam heeft ze 19 jaar gewerkt bij Hair Company, het bedrijf waar ze als stagiair was gestart. Als kind wilde ze ook al de bloemen in, en na de kappersschool heeft ze nu privé les van Annemiek als bloemist. Martine: “Dat je zo’n switch mag doen als je 37 jaar bent is echt heel waardevol.” 


Martine woont in Heemskerk en werkt drie dagen per week bij de bloemenwinkel. Ze is enthousiast over de leuke collega’s die er werken. Ook de teambuilding, zoals het solex-uitje waar het team van de Ruyter samen door de polder is gecrost is helemaal in haar straatje. 


Martine: “Ik doe van alles in de winkel, van bloemen schoonmaken tot boeketten maken en bezorgen, net waar ze me nodig hebben.” Net zoals in het kappersvak heb je in een bloemenwinkel te maken met klanten die iets creatiefs willen. Het contact met de klant is in de bloemenwinkel korter, en je kan meer mooie dingen maken per dag. Blauw, roze en paars zijn de favoriete kleuren van Martine, en de clematis is haar favoriete bloem, ze maakt graag veldboeketten. Ze heeft twee kinderen en houdt van hardlopen, tennis en winkelen.