Close

Diane

Diane heeft een eigen bloemenwinkel gehad in Akersloot, en werkt nu sinds juli 2019 bij Rinus de Ruyter. Ze kwam Annemiek vaak tegen tijdens het inkopen en toen die hoorde dat Diane ophield met haar eigen zaak heeft ze direct haar kans gegrepen om haar te scouten voor Rinus de Ruyter.
 
 “Het is een mooie zaak, een goed team dat al jaren samen is, ik dacht: daar moet wel iets goeds zijn.” Ze kende Lisa al vanuit in Akersloot, en ook Brenda heeft als stagiair bij Diane gewerkt. Het is heel gezellig in het grote team, maar ook een beetje overweldigend, Diane werkte altijd met haar vaste collega Elly; “en verder pasten er drie klanten in de winkel.” 
Ook valt het haar op dat er heel veel bloemen binnen komen, waardoor er heel veel mooie dingen te maken zijn. Diane kan erg uitkijken naar een nieuw seizoen, met nieuwe kleuren en nieuwe dingen. Ze houdt het ondernemersoog, en kijkt met de blik van een zelfstandige naar het reilen en zeilen van de winkel. En die expertise kunnen we goed gebruiken! 
 
Diane is opgegroeid in Heemskerk, en woont nu in Akersloot, waar ze meer dan 19 jaar een eigen bloemenwinkel runde. Lisa had in die tijd een eigen bloemenwinkel in Akersloot, waar Diane ging helpen toen zij zwanger was van haar eerste kind. Dit is hoe ze het bloemenvak is ingerold, en waar ze haar eerste boekettencursus heeft gevolgd. Toen Lisa stopte met haar winkel is Diane een eigen bloemenwinkel begonnen. 
 
“Ik ben een echt winkelmens;” zegt Diane; “ik hou er van om met mensen te werken, mijn vaste klanten te kennen en hard te werken.” Omdat ze minder wilde werken, en dat heel lastig is met een eigen bedrijf, is ze gestopt. Ze houdt van de uitdaging om voor iedereen iets moois te maken; “Eigenlijk is het het leukst als iemand niet helemaal kan omschrijven wat hij wil, en dat je dan iets kan maken wat ze mooi vinden.”
 
Diane heeft drie kinderen, werkt vijf dagen per week, en als ze op zaterdag klaar is gaat ze elke week naar de salsa. Dan staat ze nog de he-le avond op de dansvloer.